Webinar – Diepe cariës: Laatste inzichten restauratie mogelijkheden na gebruik tricalciumsilicaat

Webinar – Diepe cariës: Laatste inzichten restauratie mogelijkheden na gebruik tricalciumsilicaat

Laatste inzichten restauratie mogelijkheden van diepe cariës bij het gebruik van Biodentine (tricalciumsilicaat)

In deze webinar spreekt Prof. dr. Sivaprakash Rajasekharan, professor aan de afdeling Kindertandheelkunde en Bijzondere Zorg, van de Universiteit Gent, over de laatste wetenschappelijke studies omtrent tandheelkundige restauraties met het gebruik van tricalciumsilicaat.

Hij zal dieper ingaan over de gehele restauratie, nadat Biodentine is toegepast. Met meer inzicht over welk materiaal het meest compatibel is met Biodentine voor een geslaagde afronding. Ook toelichting over het optimale het hechtingsmateriaal en de laatste guidelines van EAPD voor diepe cariës behandeling.

In deze webinar, mede mogelijk gemaakt door Septodont, zullen we deze inzichten kaderen en uw vragen proberen te beantwoorden op basis van de laatste wetenschappelijke studies.

Over prof. dr. Sivaprakash Rajasekharan:

Prof. dr. Sivaprakash Rajasekharan BDS, MSc Kindertandheelkunde is momenteel werkzaam als Professor aan de afdeling Kindertandheelkunde en Bijzondere Zorg, Universiteit Gent, België en is de coördinator van het specialisatieprogramma Kindertandheelkunde.

Hij studeerde af aan de Vinayaka Missions University, te India in 2008 en voltooide zijn postgraduaat (2013) en doctoraat (2017) onder begeleiding van Prof. dr. Luc Martens van de Universiteit Gent, België. Zijn doctoraatsthesis was gebaseerd op de materiaaleigenschappen, cytotoxiciteit en klinische werkzaamheid van cementen op basis van tricalciumsilicaat. Hij ontving de “Young investigator award” van de European Academy of Paediatric Dentistry (EAPD) in 2014. Hij is ook lid van de commissie voor klinische zaken van de EAPD. Zijn onderzoeksinteresses omvatten tricalciumsilicaten, bioactieve materialen, pediatrische endodontie en regeneratieve therapie.