BioRoot™ Flow: een nieuwe wortelkanaalsealer gebaseerd op de  ABS Technology™

BioRoot™ Flow: een nieuwe wortelkanaalsealer gebaseerd op de  ABS Technology™

Septodont kondigt met trots de lancering aan van BioRoot™ Flow, de laatste innovatie op het gebied van endodontie. BioRoot™ Flow betekent een belangrijke vooruitgang in de tandheelkundige zorg en bouwt voort op het succes van BioRoot™ RCS.

BioRoot™ Flow is een bioactieve(1) wortelkanaalsealer die is ontworpen om te voldoen aan de hoogste normen van patiëntenzorg. Door gebruik te maken van Septodont’s uitgebreide onderzoek, combineert deze nieuwe sealer geavanceerde bioactieve technologie met optimaal gebruiksgemak. De formule zorgt voor een hoge vloeibaarheid, waardoor het de ideale keuze is voor het effectief opvullen van alle wortelkanalen.

Klinisch bewezen succespercentage van 91% na 2 jaar(2)

In een klinische studie met 160 patiënten heeft BioRoot™ Flow een indrukwekkend succespercentage van 91% aangetoond over een periode van twee jaar, wat de succespercentages uit de literatuur overtreft (3,4). Dit succes geeft tandheelkundige professionals vertrouwen in het bereiken van langetermijnresultaten bij zowel routinematige als complexe wortelkanaalprocedures.

BioRoot™ Flow is ontworpen met de baanbrekende ABS Technology™, een gepatenteerde formulering die een ongeëvenaarde verzegeling en biocompatibiliteit biedt. Deze innovatieve technologie zorgt voor een optimale hechting aan dentine, waardoor succes op lange termijn wordt bevorderd door het risico op bacteriële groei te verminderen. Daarnaast ondersteunt de ABS Technology™ het natuurlijke genezingsproces door de vorming van hydroxyapatiet te stimuleren, met naadloze integratie met de tandstructuur.

 

“Met de ABS Technology™ heeft Septodont tandartsen dichter bij de ideale tandheelkundige materialen gebracht die we nodig hebben. Naast zijn rol als coronaal restauratiemateriaal voegt Biodentine™ een therapeutisch aspect toe aan restauraties door een gunstige interactie met het tand- en pulpaweefsel.  De BioRoot™ Flow wortelkanaalsealer toont dezelfde combinatie van therapeutische eigenschappen gemedieerd door het vrijkomen van calciumhydroxide.”

- Dr. Amre Atmeh, professor endodontologie. 

 

Met de lancering van BioRoot™ Flow bevestigt Septodont opnieuw haar streven om de tandheelkundige zorg te verbeteren door middel van innovatie, door clinici te voorzien van de hulpmiddelen die ze nodig hebben om uitzonderlijke resultaten te behalen. 

Voor meer informatie: BioRoot® Flow

 

Referenties:

1.        About.I. Biodentine. Properties and clinical applications. 2022 Ed Spinger. Bioactivity has been demonstrated based on preclinical and nonclinical studies.

2.         24 maanden na behandeling was de algehele effectiviteit met losse criteria 91,0% in de BrF-groep en 90,4% in de BrRCS-groep (p= 0,0003) Klinische onderzoeksresultaten (Clinicaltrial.gov/NCT04757753), peer review is lopende.

3.        Primary endodontics: 82-90% success rate - Ng, Y.-L., Mann, V., Rahbaran, S., Lewsey, J., & Gulabivala, K. Outcome of primary root canal treatment: Systematic review of the literature – Part 1. Effects of study characteristics on probability of success. 2007; International Endodontic Journal, 40, 921–939.

4.        Retreatment: 77-89% success rate - Ng, Y.-L., Mann, V., & Gulabivala, K. . Outcome of secondary root canal treatment: A systematic review of the literature. 2008; International Endodontic Journal, 41(12), 1026–1046. (at least 6-month postoperative review).